• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Зеленський виступив за виключення Росії в Міжнародній морській організації

    Опубликовано: 2023-11-28 18:00:31

    Президент України Володимир Зеленський виступив із закликом виключити Росію з числа членів Міжнародної морської організації, вказавши на її негативний вплив на вільне мореплавство. Це заявив глава держави під час виступу перед учасниками 33-ї асамблеї цієї організації.

    Зеленський підкреслив, що Росія, завдавши найбільше шкоди вільному мореплавству протягом останніх десятиліть, не повинна мати місце в Міжнародній морській організації та її керівних органах. Він вважає, що відсутність Росії в організації гарантуватиме збереження глобальної довіри до неї.

    Говорячи про ситуацію на Чорному морі, президент зазначив, що з початком війни Росії проти України вода Чорного моря стала свідком сильного удару, порівняного із часами Другої світової війни. Зеленський наголосив, що блокування портів та маршрутів морської торгівлі Росією негативно позначилося на продовольчій безпеці та підкреслив роль України у подоланні цієї небезпеки.

    Президент також відзначив досягнення України у забезпеченні свободи мореплавства навіть при масованих ударах Росії по портах та цивільних суднах. За його словами, Україна відігнала російський флот із частини своєї морської акваторії, запустивши альтернативні маршрути в Чорному морі.

    Зеленський закликав Міжнародну морську організацію приділити більше уваги питанням безпечного функціонування морських портів в Україні та інших регіонах, де можлива агресія. Він також запропонував представникам організації відвідати українські приморські міста для перегляду реальної ситуації та подякував за спільні зусилля у вирішенні цих проблем.

    Президент закликав Міжнародну морську організацію довести, що будь-який руйнівник свободи мореплавання не залишиться безкарним, оскільки свобода морів є ключовою для прогресу людства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.