• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стрес та емоції: як зберегти контроль у бурю почуттів

    Опубликовано: 2023-11-24 07:24:53

    Щодня ми піддаємося непомітному стресу, який, як з'ясували фахівці, може серйозно вплинути на наш емоційний стан. Дослідження показують, що навіть невеликий стрес може порушити регулювання емоцій, що робить марними багато методів терапії, спрямованих на боротьбу з соціальною тривожністю і психічними розладами.

    Елізабет Фелпс з Університету Нью-Йорка підкреслює, що ми здатні впливати на свої емоції. Когнітивне емоційне регулювання пропонує метод зміни ставлення до проблем, що в кінцевому підсумку впливає на наші емоційні реакції.

    Експеримент, проведений Фелпс, включав у себе показ зображень змій і павуків перед 78 учасниками, деякі з яких отримували електрошоки під час перегляду. У результаті у людей розвивався страх. Наступного дня їм запропонували опустити руки в крижану або теплу воду, викликаючи в них стрес.

    Ті, хто тримав руки в теплій воді, виявляли менше страху, дивлячись на зображення. Це свідчить про те, що вони змогли контролювати свої емоції. Учені зазначають, що під час навчання регулювання емоцій активується префронтальна кора головного мозку, відповідальна за реакції на стрес. Однак, у міру тренування, ця область мозку використовується менш інтенсивно, що може бути ключем до збереження контролю в умовах емоційних викликів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.