• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Двомовне виховання: секрети успішної білінгвальності

    Опубликовано: 2023-11-05 07:24:19

    Для багатьох сімей двомовне виховання стає реальністю, коли мама говорить однією мовою, а тато - іншою. У підсумку маленька людинка, що з'явилася на світ, змушена освоювати обидві мови з самого раннього дитинства. Але в чому полягають особливості мовлення двомовних дітей і як правильно реагувати на цей виклик?

    Коли краще починати навчання двох мов? Якщо ми говоримо про природний білінгвізм, то що раніше почати, то краще. Однак, фахівці рекомендують не вводити другу мову в спілкування з дитиною до 3 років, якщо йдеться про спеціальне навчання.

    Чи виникають плутанина і змішані висловлювання у дітей, які вивчають дві мови? Ні, за умови, що дитина знає, до кого і якою мовою звертатися. Використання двох мов в одній фразі, як з'ясували вчені, є ознакою високої мовної майстерності.

    Наукові дослідження не підтверджують, що двомовне виховання може бути причиною мовленнєвих розладів або запізнілого розвитку. Багато дітей, які вивчають дві або більше мови від народження, не відчувають проблем у засвоєнні мов і розвитку мовлення.

    Що робити, якщо дитина відмовляється говорити однією з мов? Іноді діти перестають використовувати одну з мов, коли розуміють, що її не використовують поза сім'єю. У таких випадках завдання батьків - зробити "слабку" мову значущою для дитини, вдихнути в неї інтерес і важливість. Емоційний зв'язок із мовою відіграє важливу роль, тому необхідно зробити спілкування обома мовами приємним і значущим для дитини.

    Двомовне виховання - це не тільки спосіб збагатити культурну спадщину дитини, а й створити для неї додаткові можливості в майбутньому. Розуміння особливостей білінгвального виховання і правильна реакція на них допоможуть зробити цей шлях більш гладким і успішним.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.