• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова виходить із СНД та скасовує членські внески: Що це означає для країни?

    Опубликовано: 2023-11-03 15:00:09

    Уряд Молдови прийняв рішення про виключення "Співдружності незалежних держав" (СНД) із списку організацій, для яких проводяться щорічні членські внески. Країна також готується до виходу із цієї співдружності. Рішення прийняте внаслідок санкцій, накладених на Росію.

    Згідно з проєктом рішення, розробленим Міністерством фінансів Молдови, сума виділена на сплату щорічних членських внесків у міжнародних організаціях у 2023 році скорочується на 16 млн леїв (з 66,5 млн до 50,5 млн леїв). Молдова вже не сплачуватиме внески за участь у Міжпарламентській асамблеї СНД та інших організаціях, пов'язаних із цією співдружністю.

    Поступовий вихід Молдови із СНД почався після російського вторгнення в Україну. Молдова денонсувала десятки угод, підписаних в рамках СНД, створеної в 1991 році після розпаду СРСР. У липні парламент Молдови проголосував за вихід з Міжпарламентської асамблеї СНД та інших угод, які передбачають спільний освітній простір, спеціальне обладнання для прикордонників та обмін інформацією про надзвичайні ситуації між державами-учасницями.

    Це рішення відображає загальну тенденцію розвитку Молдови та інших країн, які виходять із рамок співробітництва з Росією через її агресивну політику. Україна також активно денонсує різні угоди з СНД та працює над інтеграцією до Європейського Союзу.

    Зараз важливим завданням для Молдови є підвищення надходжень до державного бюджету через приватизацію та залучення інвестицій. Денонсація членства у СНД є частиною цієї стратегії та сприятиме розвитку відкритої та інноваційної економіки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.