• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чотири країни висловили інтерес у зберіганні природного газу в Україні

    Опубликовано: 2023-11-02 09:00:07

    У Києві пройшов 8-й український газовий форум, під час якого було оголошено, що чотири країни висловили інтерес у транспортуванні та зберіганні природного газу в Україні. Цими країнами є Греція, Румунія, Азербайджан і Польща.

    Про це повідомило Міністерство енергетики України.

    Відзначається, що Україна успішно перевезла 3 мільярди кубічних метрів природного газу із Європейського Союзу та Молдови протягом квітня - жовтня 2023 року. Ця кількість газу становить вже 7 разів більше, ніж обсяги транспортування за аналогічний період минулого року.

    Такі показники свідчать про успішне проходження Україною незалежного міжнародного стрес-тестування газотранспортних систем та підземних сховищ газу.

    Благодаря цьому вдалося привернути міжнародних трейдерів для зберігання газу в українських газових сховищах.

    Варто відзначити, що ще в травні урядом був затверджений перелік підземних споруд, призначених для зберігання акумульованої нафти, газу, інших речовин та матеріалів. Це дозволить облаштувати та підтримувати в належному стані надійні сховища, які будуть недосяжні для ворога та інших загроз.

    Водночас, експерти зауважують, що в цьому опалювальному сезоні є загроза тому, що російські війська можуть обстрілювати об'єкти газової інфраструктури, але ця загроза не є настільки значущою, як загроза обстрілів інфраструктури електроенергії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.