• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Азербайджан надає Україні обладнання для відновлення електромереж

    Опубликовано: 2023-10-10 17:00:15

    Азербайджан продовжує підтримувати Україну в складний часи, передаючи нову партію обладнання для відновлення розподільних електромереж. Про це стало відомо після зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та надзвичайного і повноважного посла Азербайджану в Україні Сеймура Мардалієва.

    Україна висловила щиру вдячність Азербайджану за підтримку в галузі енергетики. За підсумками зустрічі було оголошено про передачу нового обладнання, яке допоможе відновити пошкоджені розподільні мережі.

    За часи російської агресії та збройного конфлікту на сході України, Азербайджан надав важливу гуманітарну допомогу українському енергетичному сектору. До цього часу, Україна отримала від Азербайджану 10 вантажів гуманітарної допомоги, включаючи 50 резервних електростанцій та 45 силових трансформаторів.

    Також планується, що до кінця 2023 року Україна отримає нову велику партію обладнання для відновлення розподільних мереж, що буде важливим кроком у зміцненні енергетичної інфраструктури країни.

    Обидві сторони обговорили можливість поглиблення співпраці в галузі нафтогазового сектору, включаючи питання зберігання і транзиту ресурсів. Інтенсифікація такої співпраці має потенціал не лише для зменшення залежності від російських енергоносіїв, але й для посилення енергетичної безпеки всього регіону.

    Україна висловлює вдячність Азербайджану за цю важливу підтримку і надіяється на подальше зміцнення співробітництва в енергетичній галузі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.