• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джо Байден пропонує надати Україні 100 мільярдів доларів військової допомоги

    Опубликовано: 2023-10-10 09:00:14

    Президент Сполучених Штатів Америки, Джо Байден, готується запропонувати Конгресу виділити Україні рекордний пакет військової допомоги в розмірі 100 мільярдів доларів, який може вистачити на приблизно два роки. Про це повідомляє The Telegraph.

    Повідомляється, що причиною цієї ініціативи є прагнення забезпечити Україну фінансовою допомогою до наступних виборів президента США, які відбудуться у листопаді наступного року. Важливо зазначити, що деякі представники Республіканської партії висловлюють сумніви щодо подальшої підтримки України, тому Білий дім розробляє плани для звернення до Конгресу щодо виділення найбільшого пакету фінансування на озброєння та гуманітарну допомогу.

    За даними джерел The Telegraph, ідею надати "найбільший пакет" рішуче підтримують багато чиновників в адміністрації Джо Байдена. Вони бачать це як можливість закрити питання фінансової допомоги Києву до наступних президентських виборів у США.

    Зазначається, що розмір цього пакета може сягати 100 мільярдів доларів.

    Джо Байден домагається забезпечити Україну необхідною допомогою перед виборами, оскільки Республіканська партія може блокувати або обмежувати виділення коштів для України після можливої зміни складу конгресу.

    Адміністрація президента Байдена розглядає можливість використання коштів, які з'явилися в Пентагоні через бухгалтерську помилку у вартості раніше закупленого озброєння, для надання додаткової військової допомоги Україні. Також розглядається можливість використання грантової програми Держдепартаменту для цієї мети.

    Допомога США Україні може частково залежати від того, хто стане спікером Палати представників США після можливої зміни обраного республіканця Кевіна Маккарті. Деякі із його можливих наступників відкрито підтримують надання допомоги Україні, а інші виступають проти цього.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.