• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина готується до проведення третьої міжнародної зустрічі радників з національної безпеки

    Опубликовано: 2023-10-06 17:00:19

    Туреччина готується до проведення третьої міжнародної зустрічі радників з національної безпеки, які працюють над підтримкою мирного саміту, запланованого Україною на кінець цього місяця.

    Про це повідомляє Bloomberg.

    Ця зустріч запланована у місті Стамбул, попередні дві міжнародні наради відбулися у Данії у червні та в Саудівській Аравії в серпні. Учасники зустрічі обговорюватимуть ідеї, спрямовані на досягнення стійкого миру в Україні. Попри це, Білий дім ще не визначився, кого саме відправить на цю зустріч, включаючи представників Сполучених Штатів.

    За даними видання, Росія не отримала запрошення на цей саміт і відзначила попередні зустрічі як нелегітимні.

    Україна та її союзники намагаються переконати країни, які раніше залишалися нейтральними щодо російської агресії, такі як Бразилія та Індія, приєднатися до позиції Києва. Члени Альянсу розглядають ці зустрічі як можливість для України викласти свої аргументи перед цими країнами.

    Також українські союзники дуже бажають, щоб Китай взяв участь у наступних обговореннях, але поки невідомо, чи надішле Пекін свого представника.

    На порядку денному зустрічі - мирний план президента України Володимира Зеленського та зусилля провести глобальний саміт, запланований на пізніший цього року. План Зеленського включає в себе повне виведення російських військ з України та такі питання, як забезпечення продовольчої та ядерної безпеки.

    Bloomberg підкреслює, що ця зустріч відбувається на тлі занепокоєння щодо політичної підтримки та фінансування з боку Сполучених Штатів. Суперечки серед республіканців у Палаті представників стосовно включення допомоги Україні до проміжного бюджетного плану призвели до усунення спікера Кевіна Маккарті, а його наступник може зіткнутися з ще більшим тиском від ультраконсервативних депутатів від Республіканської партії, щоб заблокувати виділення додаткових коштів на допомогу Києву.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.