• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС прийняв важливе рішення про подовження тимчасового захисту для громадян України ще на один рік

    Опубликовано: 2023-09-29 09:00:57

    Рада Європейського Союзу прийняла важливе рішення про подовження тимчасового захисту для громадян України ще на один рік, починаючи з 4 березня 2024 року і закінчуючи 4 березня 2025 року, повідомляється у її заяві.

    Це рішення призначене для забезпечення безпеки і впевненості більш ніж 4 мільйонів українських біженців, які нині знаходяться на території Європейського Союзу. Вони вирушили на захід в пошуках притулку внаслідок агресивної війни Росії проти України.

    Цей механізм тимчасового захисту був активований 4 березня 2022 року, всього кілька днів після розпочаття широкомасштабного вторгнення російських збройних сил в Україну. Після закінчення одного року захисту, його термін автоматично продовжувався на ще один рік.

    Механізм тимчасового захисту ЄС надає можливість негайного та колективного захисту переміщеним особам, не вимагаючи індивідуального розгляду їхніх заяв. Це важливо для осіб, які не можуть повернутися до своєї батьківщини через загрозу життю та безпеці.

    Основною метою цього механізму є розподіл тиску на національні системи надання притулку та надання біженцям єднаних прав на всій території ЄС. Ці права включають у себе можливість проживання, доступ до ринку праці та житла, медичну допомогу, соціальну підтримку і можливість отримання освіти для дітей.

    Це важливий крок в забезпеченні безпеки та підтримки українських біженців на території Європейського Союзу, які вимушено залишили свої домівки через конфлікт та загрозу в Україні. Рішення Ради ЄС сприятиме їхньому інтегруванню та покращенню умов проживання на території ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.