• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підготовка до постачання ракет ATACMS або GMLRS для України на фінішній прямій

    Опубликовано: 2023-09-13 12:00:08

    Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розглядає можливість постачання Україні ракет дальнього радіуса дії, обладнаних касетними боєприпасами, які можуть бути вироблені в рамках програми ATACMS або GMLRS. Цю новину повідомляє Reuters, інформуючи про це, посилаючись на чотирьох американських чиновників.

    За словами джерел, співробітники Пентагону розглядають можливість передачі Україні однієї або обох тактичних ракетних систем. ATACMS, здатний атакувати цілі на відстань до 306 кілометрів, та GMLRS із касетними бомбами із радіусом дії до 80 кілометрів розглядаються для можливого постачання.

    Білий дім також розглядає можливість постачання обох видів озброєння для України. У випадку схвалення, ці засоби будуть доступні для негайної доставки в Україну. Проте не зважаючи на це, чиновники зазначили, що рішення про передачу ракет може бути ще відхиленим.

    Ще однак, один із співрозмовників Reuters відзначив, що "ймовірність схвалення цього рішення наразі набагато вища, ніж раніше".

    Слід зазначити, що у Білому домі ці рішення ще не схвалено остаточно, і вони можуть бути переглянуті у майбутньому. Офіційно представники Пентагону не підтвердили цю інформацію, але і не спростували її.

    Речник Пентагону, бригадний генерал ВПС Пет Райдер, на брифінгу не надав жодних нових даних щодо можливого постачання ракет для України. Проте він заявив, що Сполучені Штати продовжують підтримувати тісний контакт з Україною та іншими союзниками і партнерами з питань їхньої безпеки.

    Схвалення цих ракет може зміцнити обороноздатність України в умовах конфлікту на сході країни та допомогти стримати агресію з боку Росії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.