• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За перші 8 місяців 2023 року до бюджету України надійшло понад 3 мільярди гривень завдяки процесам приватизації

    Опубликовано: 2023-09-05 09:00:51

    За перші 8 місяців 2023 року до бюджету України надійшло понад 3 мільярди гривень завдяки процесам приватизації та оплаті оренди державного майна. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

    У розрахунку на довійну ситуацію та конфлікт на сході України, уряд розпочав процес приватизації в країні в минулому році. Це рішення було супроводжуване сумнівами та обговореннями серед експертів, які висловлювали оптимізм щодо приватизації під час конфлікту та недостатньою зацікавленістю покупців. Проте, для перевірки цих припущень уряд відновив малу приватизацію з вересня 2022 року.

    Спочатку на продаж виставлялися невеликі об'єкти, розраховані на потенційних покупців, таких як фізичні особи підприємці або малі підприємства. Поступово об'єкти ставали більшими, що призводило до збільшення доходу від приватизації.

    Протягом перших 8 місяців 2023 року бюджет України поповнився на суму 2,56 мільярда гривень завдяки приватизації державного майна. Порівнюючи ці показники із аналогічними періодами минулих років, можна відзначити значний зріст:

    У 2022 році дохід від приватизації зрос на 8,4 рази.
    У 2021 році він збільшився на 57,4%.
    У 2020 році, перед початком повномасштабної війни, було зафіксовано збільшення на 13,8%.
    Рекордним об'єктом продажу став готель "Ермітаж" із ціною в 311 мільйонів гривень. Ще три об'єкти були продані за сумою понад 200 мільйонів гривень кожен, а ще три – за понад 100 мільйонів гривень кожен.

    Крім цього, бюджет збагатився на 510,2 мільйона гривень завдяки оплаті за оренду державного майна.

    "Об'єкти, які раніше приносили збитки державі, тепер приносять серйозні надходження до бюджету", - підкреслив Данило Гетманцев.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.