• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США висловлюють обурення через допомогу Туреччини Росії з обходом санкцій

    Опубликовано: 2023-08-21 16:30:17

    Влада Сполучених Штатів Америки розглядає можливість вжиття заходів відносно Туреччини у зв'язку з її сприянням Росії у обході міжнародних санкцій. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на джерела.

    Адміністрація США намірена вплинути на Туреччину, щоб змусити її дотримуватися обмежень, які ставляться перед Росією, але при цьому уникнути введення санкцій проти турецької сторони.

    "Ми підтримуємо постійний діалог з турецьким урядом з цих питань", - заявив дипломат з заходу в інтерв'ю виданню, вказуючи на консультації, які відбуваються між урядом США та представниками турецького державного та приватного секторів.

    "Нашою щирою метою є уникнення ситуації, де турецькі компанії стануть об'єктом санкцій. Ми активно працюємо як з урядом, так і з приватним сектором, щоб своєчасно попереджати їх про реальні ризики", - додав він.

    Ще в минулому році США заявили про можливість покарання турецьких компаній за сприяння Росії у обході санкцій, наголошуючи, що така ситуація завдає шкоди двостороннім відносинам.

    Туреччина відмовилася долучитися до міжнародних санкцій проти Росії, незважаючи на підтримку України у контексті її боротьби з агресією.

    Перед травневими виборами 2023 року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що при переобранні на посаду не підтримає санкційну політику Заходу щодо Росії та її лідера Володимира Путіна.

    23 червня країни Європейського Союзу офіційно ввели 11-й пакет санкцій проти Росії, який, зокрема, передбачає обмеження щодо тіньового флоту, що дозволяє Росії уникати обмежень на експорт нафти.

    За даними Reuters, Росія стає все більше залежною від тіньового флоту для експорту зерна. Це переважно стосується старих зерновозів, які власність судновласників з Туреччини та Китаю.

    Ердоган намірений відновити угоду щодо експорту зерна Чорним морем в "розширеному форматі". Він закликає західні країни підтримати цю ініціативу як можливість сприяти досягненню миру між Росією та Україною.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.