• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спостерігається позитивна динаміка реальної заробітної плати в Україні

    Опубликовано: 2023-08-14 09:00:49

    Спостерігається позитивна динаміка реальної заробітної плати в Україні, яка враховує рівень інфляції, та наблизилася до показників, характерних для початку 2022 року. Це важливий сигнал економічного відновлення, який відзначила голова правління Ліги банків України, Олена Коробкова.

    За словами Коробкової, підвищення рівня оплати праці в Україні відбувається поступово, і цей процес сприяє покращанню доходів громадян, особливо на тлі сповільнення інфляційних темпів. Нові дані вказують на те, що реальна середня заробітна плата в Україні на даний момент практично повернулася до рівня до вторгнення Росії.

    Росту номінальної заробітної плати слід приділити особливу увагу. За оцінками Коробкової, цей показник підвищився на 20%. Усередині країни середня номінальна заробітна плата досягла рівня 17 700 гривень.

    Проте, несвітлі сторони позитивних змін також варто враховувати. Відновлення заробітної плати не вплинуло на всіх громадян однаково через ті виклики, які виникли в результаті російської агресії. Зокрема, багато українців втратили робочі місця через окупацію територій та знищення виробничої, соціальної, житлової та іншої інфраструктури.

    Для розв'язання цих проблем важливо активізувати державні програми зайнятості громадян та релокації бізнесу. Такі заходи можуть допомогти відновити економічну активність та створити нові можливості для зайнятості. Також важливо забезпечити українців, які повертаються додому після війни, високооплачуваною роботою, що дозволить їм інтегруватися в суспільство та забезпечити свої родини.

    У підсумку, позитивний ріст реальної заробітної плати є важливим кроком на шляху до економічного відновлення України. Проте, для забезпечення стійкого та рівного розвитку важливо зосередитися на зменшенні нерівностей та забезпеченні всіх громадян можливістю відчувати позитивні зміни в економіці країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.