• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Модифіковані крилаті ракети Taurus: Берлін розглядає можливість постачання Україні

    Опубликовано: 2023-08-14 17:00:56

    За інформацією агентства Reuters, уряд Німеччини розглядає можливість постачання Україні модифікованих крилатих ракет Taurus від виробника озброєнь MBDA. Це рішення є результатом низки переговорів між сторонами і може мати важливі наслідки для геополітичної ситуації в регіоні.

    Попит на ракети Taurus з боку України виник через потребу у сучасних засобах оборони. Українська сторона висловила бажання отримати модифіковані версії цих крилатих ракет з дальністю понад 500 км. Проте, раніше Німеччина утримувалася від такого постачання через страх того, що ці ракети можуть бути використані проти Росії.

    За думкою експертів, технічно обмежити дальність польоту ракети Taurus є досить реалістичним завданням, що дає можливість контролювати їх використання.

    Нині переговори між урядом Німеччини та компанією MBDA сфокусовані на можливості модифікувати ракети таким чином, щоб обмежити їх дальність. Це пов'язано з політичною стратегією, яку обирає канцлер Олаф Шольц, спрямованою на забезпечення стабільності та запобігання можливим використанням цих ракет проти Росії.

    За даними ЗМІ, німецькі збройні сили наразі розпоряджаються близько 600 ракетами Taurus, з яких близько 150 готові до використання. Ці ракети також використовуються Іспанією та Південною Кореєю. Враховуючи геополітичні реалії, постачання цих ракет Україні може внести вагомий вклад у підсилення обороноздатності країни та змінити баланс сил у регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.