• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укргідроенерго попереджає: Не вистачає обсягів води на зиму через високе виробниче навантаження

    Опубликовано: 2023-08-14 14:00:20

    Український державний гідроенергетичний оператор "Укргідроенерго" висловив серйозну занепокоєність щодо здатності накопичити необхідні обсяги води для зимового періоду через високе виробниче навантаження на гідроелектростанціях.

    Богдан Сухецький, заступник генерального директора з комерційної діяльності компанії, висловив це під час дискусії, проведеної Energy Club, щодо готовності до осінньо-зимового сезону 2023-24 років. За його словами, виробництво електроенергії на водяних ресурсах сьогодні стикається з викликами.

    Сухецький підкреслив, що вода є важливим "паливом" для компанії. Зазначивши, що раніше "Укргідроенерго" накопичувала воду для зимового періоду, він зазначив, що зараз ситуація змінилася через високі вимоги до виробництва електроенергії.

    Представник компанії розповів, що сьогодні "Укргідроенерго" фактично працює на межі своїх ресурсних можливостей, коли мова йде про доступні обсяги води. Він не наводив конкретних цифр, але вказав на велике споживання води деякими іншими суб'єктами, зокрема, Національною енергетичною компанією "Укренерго".

    Сухецький наголосив, що дана ситуація призвела до витрати значних обсягів води, які вже не можуть бути використані для накопичення на зимовий період. Він також вказав на негативний вплив підриву Каховської гідроелектростанції на загальну роботу Дніпровського каскаду гідроелектростанцій.

    Представник "Укргідроенерго" наголосив на тому, що ситуація з обмеженими обсягами води має потенційно негативний вплив на забезпечення енергетичної системи в майбутньому, зокрема, під час піків споживання електроенергії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.