• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Латвія приєдналася до декларації, що була підписана країнами G7 з метою надання гарантій безпеки Україні

    Опубликовано: 2023-08-11 09:00:50

    Латвія приєдналася до важливої декларації, що була підписана країнами "Великої сімки" (G7) з метою надання гарантій безпеки Україні у боротьбі з російською агресією.

    Про це повідомив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш.

    Він наголосив, що Латвія готова надавати Україні всебічну підтримку у цей нелегкий період. Також Каріньш висловив надію на створення спеціального міжнародного трибуналу для засудження Росії за її агресію проти України.

    "Латвія приєднується до Декларації #G7 щодо підтримки України. Ми спільно з нашими партнерами будемо стояти пліч-о-пліч з #Україною в боротьбі проти російської агресії. Ми також віримо в необхідність створення спеціального міжнародного трибуналу для розгляду російської агресії проти України", - зазначив він.

    На саміті НАТО у Вільнюсі, який відбувся 12 липня, країни "Великої сімки" оголосили про спільну декларацію підтримки України та розпочато переговори щодо зобов'язань у сфері безпеки.

    Латвія приєдналася до цієї важливої ініціативи після того, як першою країною, яка висловила готовність до цього, стала Норвегія.

    Країни G7, зокрема Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США, визначились з цим важливим кроком. Хоча декларацію офіційно ще не підписано, вона оголосила початок переговорів із Україною для встановлення безпекових зобов'язань. Варто відзначити, що до цієї ініціативи можуть долучитися й інші країни в будь-який час.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.