• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія оголосила введення нових санкцій, спрямованих на обмеження доступу Росії до закупівлі військового обладнання

    Опубликовано: 2023-08-10 15:00:17

    Глава Міністерства закордонних справ Великої Британії, Джеймс Клеверлі, оголосив 8 серпня про введення нових "знакових" санкцій, спрямованих на обмеження доступу Росії до закупівлі військового обладнання.

    Ця новина була повідомлена у заяві британського уряду, як передає "Європейська правда".

    Клеверлі оголосив про введення санкцій проти 22 фізичних та юридичних осіб, які перебувають за межами Росії, та підтримують незаконне вторгнення РФ на Україну. Також він заявив про санкції проти трьох російських компаній, які імпортують електроніку, важливу для російської військової техніки.

    Серед тих, на кого розповсюдилися санкції:

    Дві турецькі компанії, Turkik Union та Azu International, які мають важливе значення для військової діяльності Росії в Україні через експорт мікроелектроніки до Росії.
    Компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC з Дубая, яка бере участь у постачанні безпілотників і компонентів для них до Росії.
    Громадянин Словаччини Ашот Мкртичев, який спробував здійснити продаж зброї між КНДР і Росією.
    Громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмукі, керівник московського офісу компанії DuLac Capital Ltd, яка має зв'язок з російським сектором фінансових послуг.
    Також Велика Британія розширила санкції проти Ірану та Білорусі за їх підтримку російських військових дій. У санкційний список увійшли іранські фізичні та юридичні особи, які займаються дослідженнями та розробкою безпілотників для Корпусу вартових ісламської революції. Також під санкціями опинилися білоруські оборонні організації, які виробляють військові технології для російської агресії.

    Зауважено, що російська оборонна промисловість зосереджена на підтримці війни. Відсутність доступу до західних компонентів змушує російську армію виробляти високотехнологічне обладнання на власних підприємствах та намагатися знаходити альтернативні постачальники.

    Зазначається, що новий пакет санкцій має на меті ще більше зменшити військовий арсенал Росії та перекрити ланцюги поставок, що підтримують її військовий комплекс. Клеверлі наголосив на тому, що санкції спрямовані на тих, хто підтримує російську військову машину, і ніхто не зможе уникнути відповідальності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.