• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща не відмовиться від наміру продовжити заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції

    Опубликовано: 2023-08-07 14:00:09

    Польща не має наміру відмовлятися від наміру продовжити заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції не лише з України, але й безпосередньо з-за меж Європейського Союзу. Про це стало відомо після заяви міністра сільського господарства і розвитку Польщі Роберта Телуса.

    Роберт Телус заявив, що позиція Єврокомісії щодо тимчасової заборони імпорту української пшениці до Польщі та інших країн, що межують з Україною, не має суттєвих аргументів і носить політичний характер. Польща сподівається переконати інші зацікавлені країни приєднатися до заборони на ввезення української сільськогосподарської продукції, оскільки її продовження допоможе уникнути негативного впливу на аграрний сектор.

    Європейська комісія вирішила не продовжувати тимчасову заборону на імпорт української пшениці до Польщі та інших країн з 15 вересня. Однак Роберт Телус переконаний, що інші країни приймуть аналогічні рішення щодо заборони, оскільки, за його словами, деякі країни вже висловили бажання приєднатися.

    Незважаючи на складні геополітичні та економічні умови, Польща вважає важливим збереження співпраці з Україною. Роберт Телус зазначив, що спільна робота двох країн має сприяти підвищенню ефективності транзиту українського зерна через Польщу та країни Балтії.

    Під час зустрічі з українським колегою Миколою Сольським сторони обговорили шляхи покращення транзиту українського зерна через Польщу та країни Балтії. Польська сторона запропонувала перенести частину контролю та перевірки зерна на пункти прибуття в таких країнах, як Литва та Латвія.

    За повідомленнями ЗМІ, Єврокомісія стверджує, що не має коштів для покриття додаткових транспортних витрат на транзит української сільськогосподарської продукції. Водночас, Польща сподівається, що спільні зусилля щодо покращення транзиту зерна допоможуть досягти збалансованої та вигідної співпраці між країнами.

    Питання заборони експорту української сільськогосподарської продукції за межі ЄС залишається актуальним і суперечливим. Польща заявляє, що готова продовжити заборону, покладаючись на політичні мотиви Єврокомісії. Водночас, країни шукають шляхи покращення співпраці у сфері транзиту зерна для досягнення вигідних умов для всіх сторін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.