• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сертифікація пройдена: перша вітчизняна машина для розмінування отримала визнання

    Опубликовано: 2023-08-03 13:30:51

    Українська технологія розмінування отримала важливе визнання, оскільки перша вітчизняна машина для розмінування, розроблена харківськими виробниками, успішно пройшла сертифікацію. Міністерство економіки оголосило про отримання компанією-виробником сертифіката відповідності та декларації про відповідність, що дозволяє її налагодити виробництво та використовувати для розмінування територій.

    Перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила на важливості масштабування виробництва вітчизняних виробників. За її словами, зараз українські виробники матимуть змогу щомісяця виготовляти дві такі машини для розмінування.

    Поміж тим, уряд працює із налагодженням виробництва необхідної закордонної техніки на території України. Серед таких ініціатив - локалізація виробництва хорватської корпорації "DOK-ING d.o.o." та данської HYDREMA. За допомогою меморандумів іноземні та вітчизняні виробники забезпечать розробку важливих розмінних машин.

    Наразі в Україні діють 20 машин для розмінування, з яких три - на Харківщині, і близько 3000 фахівців з розмінування. Проте, Мінекономіки зазначає, що потужностей для швидкого очищення території від мін та вибухівки недостатньо, тому українська техніка має значний потенціал для подальшого розвитку.

    Перевагами вітчизняних машин для розмінування перед закордонними є простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування та ремонту. Також важливим аспектом розробки є можливість ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. За допомогою цих машин, в Україні можна швидше очистити території від небезпечних об’єктів.

    Юлія Свириденко наголосила на корисності розробки харків’ян для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні. Це відкриває нові можливості для покращення безпеки та розвитку території, яка мучиться через наслідки війни та небезпечного залишку минувшини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.