• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний музей історії України у Другій світовій війні зазнає змін

    Опубликовано: 2023-08-01 18:00:03

    Національний музей історії України у Другій світовій війні, який знаходиться в Києві, зазнає змін. Планується його перейменування на Національний музей війни за незалежність. Таку інформацію у понеділок у своєму інтерв'ю Українському Радіо надав гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні, Юрій Савчук.

    Попередньо засідання Вченої ради музею вже відбулося, і було ухвалено рішення про перейменування. Тепер він матиме нову назву — Національний музей війни за незалежність.

    За словами Юрія Савчука, основна мета цього рішення полягає у тому, щоб музей став місцем пам'яті про героїзм українського народу під час сучасної українсько-російської війни, а також відзначав важливі події війни за незалежність від першої незалежності у 1918 році до сучасних днів.

    Провідний досвід музею та нове осмислення його місії привели до рішення перейменування. Процес зміни назви музею буде включати наукові та юридичні аспекти. Музей уже звернувся до Міністерства культури і інформаційної політики з інформацією про зміну назви. Далі планується проходження певних процедур та погодження з провідними інституціями з питань пам'яті та історії країни.

    Представник музею також наголосив, що мета перейменування — зробити музей пам'яттю сучасної російсько-української війни та символом національної незалежності. Відповідно музейні колекції будуть розширені, а функції музею — розгорнуті, щоб відобразити історію України у боротьбі за свою незалежність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.