• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вивчаємо кольори з малечею

    Опубликовано: 2023-07-24 16:28:34

    Вивчення кольорів є важливим аспектом в ланці засвоєння дітьми сенсорних еталонів.

    Пропонуємо вашій увазі 3 способи вивчення кольорів, їх закріплення, за умови,що малеча знає деякі з них.

    Перший спосіб – це так званий «суперальбом»


    Вам знадобиться: альбом, кольоровий папір, ножиці, клей, кольорові картинки з журналів, фарби, олівці чи фломастери.

    Виглядає це як гра. Пропонуємо дитині зробити чарівний альбом. Нехай кожна сторінка в ньому буде присвячена певному (одному) кольору. Відкриваємо першу сторінку та пишемо за допомогою мами – «жовта сторінка». Треба запитати малюка: «Хто може тут жити?» Курча (його просто зробити з двох кружечків жовтого паперу різного діаметру, домалювавши дзьоб, очі, лапки) і, звичайно, тут обов’язково повинно світити сонечко (ще один кружечок з жовтого паперу з полосками-променями). На цій сторінці може бути і кульбабка, яку можна просто намалювати та ін.. Наступна сторінка – зелена. Тут жабка ховається серед травички і листочків.

    Порада: не варто робити весь альбом за 1 день.
    Другий спосіб – гра «Три поросятка»


    Знадобиться: альбомні аркуші, кольоровий папір трьох кольорів, 3 картинки трьох поросят (можна вирізати звідки-небудь чи намалювати самостійно).

    Намалювати і вирізати з кольорового паперу різного кольору будиночки для поросят і окремо 3 дверей. Необхідно наклеїти будинки поросят на папір. Тоді намалювати в пустих прямокутниках поросят і розкласти на столі кольорові прямокутники-дверцята. Гра: запропонувати дитині врятувати поросяток від злого вовка, підібравши до їхніх будиночків двері потрібного кольору.

    Третій спосіб – різнокольорові пари


    Знадобиться: картон кольоровий, ножиці, фломастери. Вирізати з картону і прикрасити за допомогою фломастерів парні картинки. Нехай це будуть блюдечка і чашечки. Візьміть для початку 4 основних кольори. У вас повинно вийти 4 чашки ( червона, синя, зелена, жовта) і 4 блюдечка таких ж кольорів.

    Сюжети картинок гри варто вибирати з урахуванням інтересів маленького учня. Наприклад, для хлопчика це можуть бути машинки та гаражі, для дівчинки – квіточки та метелики.

    Суть гри: розкласти на столику блюдця та запропонувати підібрати до них відповідні чашки. Коли малюк правильно підбирає пару, хваліть його та називайте колір. Поступово збільшуйте ваш різнокольоровий сервіз, вводячи нові кольори.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.