• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Криза водопостачання: Північнокримський канал пересихає поблизу Джанкоя

    Опубликовано: 2023-07-24 13:00:33

    Внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС російськими військами, Північнокримський канал, розташований поблизу міста Джанкой, зазнав суттєвого пересихання.

    Пошкодження греблі призвело до міліті каналу та пересихання його заплави, яку раніше називали "міським пляжем" Джанкоя. Вже з 2014 року туди не поступає вода, проте зараз стан ситуації суттєво погіршився, зведення рівня води стало ще більш очевидним.

    Помітним є також значне зниження рівня води в каналі на виїзді з міста.

    Нещодавно рівень води в каналі досягав верхньої межі, однак зараз змінилося все. Ситуація стала тривожною для місцевих жителів, оскільки загострення кризи водопостачання може вплинути на життя і господарську діяльність в регіоні.

    За даними КримSOS, поки вода в Джанкої постачається без перебоїв, але жителі змушені закуповувати питну воду окремо, щоб забезпечити мінімальні потреби. Небезпека дальшого пересихання каналу та зниження рівня води в краї є серйозною, особливо у період спеки, коли попит на воду зростає.

    Цей проблемний стан Північнокримського каналу вимагає негайних заходів і вирішення з боку відповідних органів і влади, оскільки забезпечення водою населення та господарств регіону є життєво важливим завданням. Недостаток води може призвести до серйозних соціально-економічних проблем, тому потрібно негайно прийняти заходи для подолання кризи та відновлення нормального функціонування водопровідних систем.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.