• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий пакет санкцій від Австралії проти оборонних підприємств та чиновників РФ і Білорусії

    Опубликовано: 2023-07-21 17:30:24

    Австралія впроваджує нові санкції проти оборонних підприємств та чиновників РФ і Білорусії. Згідно з оголошенням міністерки закордонних справ Австралії, Пенні Вонг, ці обмеження стосуються 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, а також високопосадовців з Білорусії.

    Вонг заявила, що ці санкції були введені у співпраці з міжнародними партнерами з метою максимального впливу на особи та організації, які прямо чи опосередковано підтримують незаконне вторгнення Росії в Україну.

    Обмеження спрямовані на юридичних та фізичних осіб, які мають стратегічне значення для Росії, включаючи російські компанії, що постачають передові технології, електроніку та обладнання для збройних сил Росії, а також суб'єкти, які займаються атомною енергетикою та видобутком ресурсів Арктики.

    Пакет санкцій також стосується двох високопосадовців з Росії – першого віцепрем'єра Андрія Бєлоусова і віцепрем'єра Дмитра Чернишенка. Крім того, санкції охоплюють основні російські оборонні підприємства, у тому числі найбільшого російського виробника військових вертольотів та його генерального директора.

    Білорусь також потрапила у зону впливу санкцій через високопосадовців, які загрожували суверенітету та територіальній цілісності України.

    Вонг підкреслила, що Австралія вже прийняла заходи щодо стягнення збитків з Росії та налагодила санкції на понад 1100 осіб та організацій, які підтримують вторгнення в Україну.

    Міністерка закордонних справ вкотре закликала Росію негайно вийти з України, а Білорусь – припинити підтримувати війну країни-агресора.

    "Уряд Австралії непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Країна підтримує народ України, який продовжує виявляти надзвичайну мужність перед обличчям жорстокого вторгнення Росії та невпинних нападів на цивільну інфраструктуру", – підкреслила Вонг.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.