• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчимо літери граючи

    Опубликовано: 2023-07-14 10:08:54

    Багато батьків задаються питанням: з якого віку варто починати вивчення літер і як це складне завдання перетворити в цікаве та захоплююче для малюка?

    Існує багато точок зору з приводу цього, однак в цілому всі зводяться до того, що вивчення літер варто починати у віці 1,5 – 2 роки.

    При цьому, щоб в подальшому у дитини не виникало труднощів з утворенням складів, знайомство з абеткою ми починаємо називаючи не літеру, а звук, який вона позначає.

    Наприклад, не «бе», «ем», а «Б», «М». І не забуваємо, що розвиток мовлення напряму залежить від розвитку моторики.

    Отож, вашій увазі пропонуються найпоширеніші тактильні способи вивчення літер з дитиною.

    1.Найпростіший спосіб – писати літери, називаючи їх при цьому. Для цього ми можемо використовувати фарби, олівці, крейду під час прогулянок, пальчикові фарби, різноманітні крупи (Висипати на плоску поверхню і разом з малюком відтворювати контур літер).
    2.Запропонуйте дитині, звичайно не без вашої допомоги, виліпити літери. В якості матеріалу можна використати не лише пластилін, але і глину, солоне тісто тощо.
    3.Підготуйте з картону або цупкого паперу трафарети літер, оскільки дітям важко малювати не виходячи за контур, та разом з малюком зафарбуйте літери фарбами.
    4.З різних матеріалів (картон, тканина) вирізаємо літери, та разом зі своє дитиною обводимо їх, таким чином будуть одночасно залучені до запам’ятовування тактильна та слухова види пам’яті.
    5.І не забуваємо використовувати при вивченні різноманітні віршики та пісні, які діти не лише полюбляють, але і дуже швидко запам’ятовують.
    Головне, знаходьте час для своєї дитини і не будьте байдужими – і тоді результат не змусить себе довго чекати!
    Бажаємо терпіння та успіху!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.