• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підгузники: за та проти

    Опубликовано: 2023-07-10 16:08:54

    Педіатри по-різному ставляться до використання одноразових підгузників і вважають, що вони мають як позитивні, так і негативні сторони.


    Принцип дії підгузників полягає в тому, що, коли малюк пісяє, сеча потрапляє всередину підгузника і утримується там завдяки гелевій основі, а шкіра дитини взаємодіє з сухим внутрішнім шаром.

    Це є ідеальним засобом догляду за малюком, бо йому «сухо і комфортно». Чи так це?

    Підгузник, навіть з високою здатністю вбирати рідину, не може утримувати безмірну кількість сечі. При повністю заповненому підгузнику виникає «парниковий ефект» — волога починає випаровуватися всередину, в результаті можуть утворитися попрілості, запальні явища що призводить до розмноження хвороботворних мікроорганізмів. У дівчаток в результаті цього можуть утворюватися синехії — злипання і зрощення шкіри малих статевих губ. Є непідтверджена думка, що тривале використання підгузників у хлопчиків може призводити до безпліддя в результаті поразки майбутніх сперматозоїдів теплом. Навіть сухі і незаповнені сечею підгузники утримують, хоч і незначно, тепло, що порушує тепловий обмін в організмі.

    Тож, не можна одягти вранці підгузник і зняти його ввечері перед купанням – його потрібно міняти кожні 2-3 години, залежно від об’єму випорожнень дитини. Якщо малюк «сходив по великому», його відразу ж слід підмити і залишити на деякий час на повітрі — зробити невелику повітряну ванну.
    Негативна дія підгузників посилюється, якщо малюк хворіє і у нього висока температура тіла. Носіння підгузника при цьому заважає тепловіддачі і, таким чином, зниження температури. Якщо малюк страждає хворобами шкіри (атопічний дерматит, гнійничкові захворювання), використання підгузника може призвести до загострення захворювання. Тому, коли у малюка висока температура, якщо на вулиці спекотна погода, якщо у малюка пронос або захворювання шкіри, краще користуватися (або варто обмежити час використання) підгузником. Окрім цього, мамам варто використовувати дитячу присипку та креми під підгузник.


    Малюки, яким постійно надягали підгузник, важко звикають до горщика. Тому, в віці 6-7 місяців, коли дитина починає самостійно сидіти варто зменшувати час перебування в підгузнику і прибати горшик. Таким чином, маля прислуховуватиметься до своїх відчуттів, і його легше привчити до горщика.
    В той же час, використання підгузників помітно позбавляє маму клопоту з пранням, тобто часу, який можна було б витратити на спілкування з малюком.
    У холодну погоду без підгузника особливо довго не погуляєш, оскільки якщо малюк мокрий, він стає неспокійним, може застудитися, а в підгузнику він залишиться сухим і задоволеним.
    Купуйте підгузники в великих магазинах або аптеках, щоб вберегти свого малюка від неякісних підробок. Купуйте підгузники тільки відомих марок. Якщо ви вирішили перейти на інший бренд підгузника, не слід відразу купувати цілу упаковку: попросіть одну штуку у подруг або запитайте пробники у консультантів. Це дозволить визначити, чи підходить цей підгузник саме вашій дитині, чи немає у нього алергії.
    Увага! Реакція кожного малюка навіть на будь-які підгузники індивідуальна. Тому прислухайтеся до думки інших батьків, але не керуйтеся тільки нею при виборі того чи іншого підгузника. Підберіть для малюка варіант, який підходить саме йому!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.