• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчимось правильно відмовляти дитині

    Опубликовано: 2023-07-09 16:54:17

    Блукаючи магазинами торгового центру чи просто гуляючи по супермаркету батьки часто можуть почути від дитини прохання: «Хочу он ту іграшку», «Мамо, ну купи» і т.д. і більшість одразу намагається задовольнити всі прохання дитини.

    Давайте розглянемо причини дитячих випрошувань, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    1.Діти вміють маніпулювати і готові влаштувати істерику заради бажаної іграшки або солодощів. І дорослі, аби не привертати увагу інших, готові одразу купити все, що вимагає малюк. Найкращий спосіб заспокоїти дитину – вивести його з торгового центру і пояснити все там.


    2.Інколи дитина щось вимагає, аби привернути увагу батьків, вдаючись до криків та істерик. Щоб цього не допустити намагайтеся якомога більше часу проводити з дітьми, гуляти з ними в парку, читати книжки, малювати.
    3.Якщо у вашої дитини занижена самооцінка, тоді дитина може сприйняти відмову на власний рахунок – мов вона не заслужила цукерки чи іграшки. Щоб сформувати в дитини правильну самооцінку, потрібно частіше її обнімати, цілувати, хвалити.


    4.Діти не розуміють, що в батьків може не бути коштів, чи омріяна іграшка занадто дорога. Тому дану ситуацію можна обіграти: вигадайте історію, що такі речі може подарувати лише фея, або намалюйте іграшку, яка сподобалася дитині олівцями, і купіть її згодом.


    5.Багато батьків припускаються помилки, коли ігнорують дітей, не чують їх прохань. Тому важливо прислухатися до своєї малечі, поважати її потреби, намагатися їх зрозуміти.
    Не варто дітей позбавляти від усього, що вони просять, але і не варто завжди піддаватися на їх маніпулювання. Навчіть дитину відрізняти «хочу» від «потрібно» і отримувати задоволенні від того, що його оточує.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.