• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збройний потенціал України отримує підтримку: Рада ЄС та Європарламент домовились про розширення виробництва

    Опубликовано: 2023-07-10 12:30:36

    Рада Європейського Союзу і представники Європарламенту досягли попередньої згоди щодо "Акту в підтримку виробництва боєприпасів" для України та держав-членів ЄС. Про це повідомлено на сайті Ради ЄС.

    У рамках узгодженого положення "терміново" мобілізується 500 млн євро з бюджету ЄС для підтримки нарощування виробничих потужностей з виготовлення боєприпасів класу "земля-земля", артилерійських снарядів та ракет.

    Ці узгоджені правила дозволять ЄС фінансово підтримувати розширення виробництва цих боєприпасів на всіх етапах постачання та вартості.

    Фінансова підтримка буде надаватись у формі грантів для різних видів дій, які сприятимуть розвитку оборонної промисловості ЄС у цій сфері.

    Правила також полегшать доступ до фінансування для компаній ЄС, що діють у галузі виробництва боєприпасів, можливо, через спеціальний фонд.

    Після узгоджень тимчасову угоду повинні схвалити Рада ЄС та Європарламент, а після цього вона буде офіційно ухвалена обома інституціями після юридично-лінгвістичного перегляду.

    Очікується, що угода набуде чинності до кінця липня, що сприятиме підтримці збройного потенціалу України та зміцненню її оборонної галузі завдяки співпраці з ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.