• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перехідний вік у дитини 1,5-2,5 роки

    Опубликовано: 2023-07-06 10:48:32

    В житті кожної маленької дитини наступає період, коли вона раптом перетворюється на «зірвиголову».
     

    Як правило, цей період припадає на вік приблизно від 1,5 до 2,5 років. Педіатри називають його «періодом прояву дитячої агресії», а психологи – «періодом дослідження меж дозволеного», як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

     

    Дитина намагається різними способами поведінки визначити як можна себе поводити, а як ні. То вона візьме без дозволу мамину сумочку, то татову електробритву. То штовхне дідуся, то маму обізве. Але не варто засмучуватися, адже у цього періоду є прекрасна особливість: дитина осягає кордони дозволеного.

     

    2 правила при встановленні меж дозволеного:

     

    1 правило.
    Важливо щоб межі були поставлені чітко і строго: «Ти зараз сердишся, але я не дозволю тобі ображати бабусю (чи ще кого-небудь»).
     

    2 правило.
    Не менш важливо щоб це було сказано з повагою. Навряд ваша дитина вирішить, що ви її поважаєте, почувши фразу: «Ах ти поганий хлопчисько, чого пхаєш носа куди не слід?!» Що якщо спробувати так: « Я не дозволяю тобі брати чужі речі без дозволу. Будь ласка, не роби так більше».
     

    Аби зберегти в дитині особистість, мудрі батьки, зустрівшись з дитячою впертістю і неслухняністю, за словами Леві, чинять наступним чином: в першому випадку наполягають на своєму, в другому йдуть на поступки дитині; а в третьому діють виходячи з ситуації.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.