• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український уряд прийняв рішення внести зміни в роботу електронної системи закупівель Prozorro Market

    Опубликовано: 2023-07-06 12:30:45

    Український уряд прийняв рішення внести зміни в роботу електронної системи закупівель Prozorro Market. Ці зміни спрямовані на спрощення процесу закупівель для всіх користувачів цієї платформи. Відтепер основним інструментом для проведення закупівель на Prozorro Market стане запит пропозицій.

    Ця ключова зміна була внесена на основі дослідження, проведеного Міністерством економіки, з метою спрощення процесу закупівель та отримання результатів опитування замовників та постачальників. Запит пропозицій дозволить замовникам швидко задовольнити свої потреби без необхідності підготовки тендерної документації.

    За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, процес таких закупівель, в середньому, триватиме до 10 днів, а замовники завжди матимуть можливість отримати вигідні пропозиції, оскільки саме вони будуть замовниками, які вибирають найкращу ціну.

    Раніше, при закупівлях на суму до 100 тисяч гривень, було можливо здійснювати прямі замовлення в каталозі, що схоже на процес покупок у звичайному інтернет-магазині. Однак дослідження та опитування користувачів показали, що вказані ціни не завжди відповідали наявності товарів у постачальників. Тому запит пропозицій дозволить отримати актуальніші пропозиції від бізнесу та кращі ціни.

    Тепер замовники, які планують придбати необхідний товар на Prozorro Market, незалежно від суми закупівлі, повинні розмістити запит із зазначенням всіх характеристик замовлення. Це дозволить постачальникам чітко знати всі деталі щодо умов постачання та надати актуальну ціну під конкретні умови замовника.

    Крім того, при замовленнях на суму до 500 тисяч гривень замовники повинні більш детально вказати, який саме товар їм необхідний, зазначити його характеристики, конкретні торговельні марки та інше.

    У випадку, коли вартість товару перевищує 500 тисяч гривень, запит пропозицій має містити інформацію про характеристики товару та допустимі значення, відповідно до профілю каталогу. Крім того, у цьому випадку необхідно мати принаймні дві пропозиції від постачальників.

    Для запобігання маніпуляціям з боку постачальників, в уряді було введено вимогу надавати обов'язковий об'єкт договору у запиті пропозицій. Замовнику також надається право відмовитися від пропозиції переможця, якщо той відмовляється підписати договір, та перейти до розгляду наступної пропозиції.

    Зміни в роботі Prozorro Market спрямовані на покращення та спрощення процесу закупівель в Україні, забезпечуючи більш прозорі та ефективні умови для замовників та постачальників.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.