• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 3 питання, які повинні задати собі батьки, перш ніж сварити дитину

    Опубликовано: 2023-06-28 17:38:55

    Перед тим, як почати сварити дитинку, прочитайте наш короткий, але важливий перелік-підказку.        

    Чи враховуєте Ви вік своєї дитини?Часом ми чекаємо від малюка абсолютно дорослої поведінки: «Ну, невже так важко просто трохи почекати ?!»Уявіть собі, маленькій дитині насправді важко чекати і залишатися терплячим. Її фізіологія і особливості нервової системи просто не дозволяють дитині довгий час залишатися на місці.

    У дошкільнят не розвинена функція прогнозування, вони не в змозі постійно, цілеспрямовано і серйозно робити щось складне заради віддаленого світлого майбутнього. Саме тому імпульсивні миттєві бажання часто беруть верх. Вольова сфера сформується до 9-11 років — ось тоді дитині буде легше сприймати вимоги та правила поведінки. Чи підлаштовуваєтеся Ви під ситуацію?

    Ви враховуєте емоційний та фізичний стан дитини в цей конкретний момент? Можливо, вона вередує, бо втомився, зголодніла, хоче спати або налякана? Перш ніж лаяти малюка, проаналізуйте ситуацію і все, що сталося з маленьким вередою протягом дня.

    Чи берете Ви до уваги бажаннями дитини?Ви уважні до прохань і потреб  свого малюка? Можливо, ви вважаєте його занадто маленьким, щоб прислухатися до його бажаннь?Це помилка! Обговорювати думки, почуття і потреби дитини потрібно вже з раннього дитинства і, звичайно, проявляти до них увагу та повагу.Спробуйте подивитися на проблему очима малюка — це допоможе краще зрозуміти його вчинки та знайти компромісне рішення.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.