• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Польщі збудують сервісний центр з обслуговування танків Abrams

    Опубликовано: 2023-06-29 10:00:45

    Сервісний центр для американських танків Abrams буде відкрито в місті Познань на заході Польщі, повідомив у понеділок виробник зброї Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

    Про це пише Reuters.

    Угоду про створення центру підписали в понеділок PGZ і американський виробник танків General Dynamics Land Systems. Це пов'язано з тим, що Варшава планує подвоїти чисельність своєї армії у цьому році, а також збільшити витратити на оборону до 4% ВВП.

    Також Польща вже замовила у США 250 найсучасніших бойових танків Abrams на додаток до 116 модернізованих.

    "Як надійний партнер для армії, ми відповідаємо за підтримку підрозділів у підтримці ефективності кожного типу обладнання, яке використовується польською армією або починає використовуватися", — сказав у заяві виконавчий директор PGZ Себастьян Хвалек.

    Міністр державного майна Яцек Сасін зазначив у Twitter, що будівництво сервісного центру свідчить про те, що американці високо цінують потенціал Польщі та наші організаційні здібності.

    У квітні прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща планує стати центром обслуговування танків Abrams у Європі та виробляти для них снаряди зі збідненим ураном.

    Окрім цього, міністр оборони Польщі запропонував відкрити “академію HIMARS” на території країни.

    Він хоче щоб у Польщі була створена "академія HIMARS", де проходитимуть навчання з використання цієї артилерійської системи. 18 квітня в Торуні проходила конференція Європейського ракетно-артилерійського саміту, де обговорювалися деталі цього проекту.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.