• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мешканці ПАР мають зрозуміти та підтримати Україну – Бербок

    Опубликовано: 2023-06-27 17:30:45

    Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала мешканців Південно-Африканської Республіки зрозуміти та підтримати Україну у її протидії російській агресії. Відповідний коментар вона оприлюднила напередодні свого візиту до ПАР. Про це пише Deutsche Welle, повідомляє УНН.

    Зазначається, що у гостьовому коментарі, опублікованому газетою Sunday Times у Преторії в неділю, 25 червня, вона назвала важливим голос ПАР на міжнародній арені та нагадала про колишнього президента цієї країни та лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Манделу, а також правозахисника Десмонда Туту.

    “Якщо країна Мандели та Десмонда Туту виступає проти несправедливості, світ дослухається” — написала Бербок.

    За словами голови МЗС ФРН, вона розуміє, що південноафриканці, які живуть за дев’ять тисяч кілометрів, не хочуть втручатися і розбиратися у воєнному конфлікті РФ проти України. “Але я хочу закликати кожного поставити собі питання: якої реакції я б очікував від міжнародної спільноти, якби ця війна розгорталася б у мене по сусідству?” — додала вона.

    Тетяна Юдіна

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.