• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина планує розмістити 4 тисячі солдатів у Литві для оборони східного флангу НАТО – Пісторіус

    Опубликовано: 2023-06-27 16:30:14

    Німеччина планує відправити чотири тисячі військових в Литву, для посилення оборони східного флангу НАТО. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє УНН з посиланням на німецьке агентство dpa у Twitter.

    Цитата

    «Німеччина планує розмістити на постійній основі додаткові 4000 солдатів в Литві, яка є союзником НАТО, щоб допомогти убезпечити східний фланг Альянсу, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус»- йдеться у повідомлені.

    Доповнення

    Напередодні президент Литви Гітанас Науседа заявив про необхідність якнайшвидшого посилення східного флангу НАТО через можливу передислокацію пвк "вагнер" до білорусі.

    "Якщо пригожин або частини групи "вагнера" опиняться в білорусі з неясними планами і неясними намірами, це означає лише те, що нам необхідно ще більше посилити безпеку наших східних кордонів", - заявив він.

    Додамо

    За інформацією видання RND, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вирушив до Вільнюсу в понеділок. Останній візит туди очільника оборонного відомства відбувся на початку березня. Це була його перша закордонна поїздка на новій посаді, якщо не брати до уваги поїздки в Україну. Столиця Литви Вільнюс розташована за 200 кілометрів від білоруської столиці Мінська. Литва, яка межує з російським ексклавом у Калінінграді, відчуває загрозу з боку росії, особливо після нападу на Україну, зазначає видання.

    Водночас прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що хоча ситуація в росії призводить до неоднозначних висновків та існує ймовірність виникнення додаткової напруженості на кордоні його країни з білоруссю, однак Варшава тримає руку на пульсі й наразі підвищувати бойову готовність в країні не буде.

    Тетяна Краєвська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.