• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Блінкен про спробу заколоту в РФ: не думаю, що ми бачили фінальний акт

    Опубликовано: 2023-06-27 12:00:09

    Спроба заколоту ПВК "Вагнер" у Росії показала тріщини в країні-агресорці. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає персслужба Держдепу.

    Він зазначив, що 16 місяців тому російські окупанти були поруч із Києвом, прагнучи захопити місто за лічені дні й стерти Україну з карти. А тепер президенту РФ Володимиру Путіну довелося захищати Москву "від найманця, якого він створив".

    "Тож я думаю, що це ясно – ми бачимо, як виникають тріщини [...] Я не хочу спекулювати на цьому, але я не думаю, що ми бачили фінальний акт", – вважає держсекретар США.  

    Як сказав Блінкен, засновник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин публічно ставить під сумнів саму передумову російської агресії проти України – уявлення про те, що Україна чи НАТО якимось чином становлять загрозу для Росії.

    "Є людина, яка публічно й дуже відкрито кидає виклик владі Путіна, й дуже відкрито", – вказав він.

    Нагадаємо, Євгеній Пригожин 23 червня повідомив, що його бойовики розпочали виконання поставлених завдань щодо "наведення ладу в країні".

    За даними ЗМІ та власне Пригожина, "вагнерівці" взяли під контроль військові об'єкти РФ у Ростові-на-Дону й Воронежі та рухалися в напрямку Москви. Очільник ПВК вимагав доступу до вищого військового керівництва РФ.

    На тлі цих подій у Москві та низці регіонів Росії було оголошено режим контртерористичної операції (КТО).

    Однак ввечері 24 червня стало відомо, що Пригожин погодився зупинити рух своїх бойовиків після розмови з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком й "вагнерівці" розвернулися від Москви. Також була інформація, що вони залишили військовий штаб у Ростові-на-Дону.

    Речник Кремля Дмитро Пєсков зазначав, що кримінальну справу щодо організації збройного заколоту Пригожиним закриють, а сам він "піде в Білорусь".

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.