• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Ліхтенштейні пройде перше IPO на картину Френсіса Бекона

    Опубликовано: 2023-06-26 16:00:53

    Компанія Artex збирається провести первинне розміщення акцій на суму близько $55 млн на портрет Френсіса Бекона «Три етюди до портрета Джорджа Дайєра» (Three Studies for a Portrait of George Dyer). Акції портрета продаватимуться за ціною близько 100 доларів за папір, їх розмістять на спеціальній художній біржі в Ліхтенштейні, пише The Wall Street Journal.

    Що відомо
    За даними WSJ, у разі вдалого розміщення вперше в історії у роздрібних інвесторів з'явиться можливість торгувати акціями знаменитого витвору на фондовій біржі.

    Очікується, що торги розпочнуться у липні, а потім портрет буде виставлений на загальний огляд у музеї.

    Компанія Artex у найближчі кілька місяців планує розміщення акцій на картини загальною вартістю $1 млрд. Для кожного окремого твору буде проведено власний IPO.

    У компанії вважають, що пропозиція надходитиме від приватних колекціонерів, які шукають дешевшу альтернативу продажу через аукціонні будинки, такі як Sotheby's та Christie's, які стягують до 20% комісії, пише The Wall Street Journal.

    Водночас Artex бере лише 3% комісії від виручки IPO, а також комісію від кожного наступного перепродажу.

    Картини можуть бути прибутковим інвестиційним активом, пише WSJ. Посилаючись на дані від Masterworks, газета повідомляє, що між 1995 і 2022 роками шедеври сучасного мистецтва, створені після 1945 року, приносили 12,6% прибутку на рік, S&P 500 — 9%, а корпоративні облігації США — 4,9%. ж період.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.