• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підрив Каховської ГЕС. На затопленій території зафіксували холерну та кишкову палички

    Опубликовано: 2023-06-15 10:40:12

    Підрив Каховської гідроелектростанції призвів до забруднення води паливно-мастильними матеріалами та отрутохімікатами. Наразі на затоплених землях виявлено холерну і кишкову палички. Про це заявив представник Державної екологічної інспекції України Олег Павленко.

    "Дуже великої забрудненості немає, але вже є деякі випадки виявлення холерної і кишкової паличок. З нами паралельно робить аналізи санепідемстанція, яка відстежує санепідеміологічну обстановку. Затопило дуже багато населених пунктів, надвірних будівель, каналізацій – все це було затоплено, тобто воно потрапило у воду", – сказав він.

    За його словами, коли вода з підтоплених територій зійде, воду з криниць можна буде вживати тільки після того, як їх прочистять.

    "Питання в іншому – як вона буде сходити. Там ґрунти дуже важкі, ще й засолені. В нижніх горизонтах є гіпс", – додав Павленко.

    Своєю чергою Штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС запевнив, що спалаху інфекційних хвороб у результаті катастрофи наразі не зафіксовано.

    "Контроль за епідемічною ситуацією в підтоплених районах Херсону та області проводиться щоденно. Постійно моніториться стан питної води у водопроводі, свердловинах та колодязях, а також здійснюється моніторинг води з поверхневих водойм", – йдеться в повідомленні.

    При цьому в Штабі додали, що спеціалісти наголошують на важливості профілактичних заходів.

    Нагадаємо, що в ніч на 6 червня 2023 російські війська підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області.

    Вдень 12 червня повідомлялося, що через катастрофу десятеро людей загинули, а 42 особи, у тому числі семеро дітей, вважаються зниклими безвісти. Пізніше очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що в регіоні виявили тіла ще двох люедй.

    Станом на 13 червня, підтопленими залишаються 31 населений пункт на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.