• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США, Китай та Росія збільшили кількість розгорнутих ядерних боєголовок

    Опубликовано: 2023-06-13 14:00:27

    США, КНР та РФ збільшили кількість розгорнутих ядерних боєголовок. Про це йдеться у звіті Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

    Інститут пише, що загальні запаси ядерних боєголовок у світі становлять 12 512 — близько 3844 розгорнуті з ракетами і літаками, а близько 2000 зберігалися на авіабазах стратегічних бомбардувальників — більшість належали Росії чи США.

    Зазначається, що РФ і США разом мають майже 90% усієї ядерної зброї у світі. За рік американці збільшили кількість розгорнутих боєголовок із 1744 до 1770, а росіяни — із 1588 до 1674.

    За оцінкою SIPRI, розмір ядерного арсеналу Китаю збільшився з 350 боєголовок у січні 2022 року до 410 у січні 2023 року, і очікується, що він продовжуватиме зростати.

    "Залежно від того, як він вирішить структурувати свої сили, у Китаю потенційно може бути як мінімум стільки ж міжконтинентальних балістичних ракет, як у США чи Росії на рубежі десятиліть", — сказано у звіті.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.