• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Холодова алергія: причини, симптоми, лікування

    Опубликовано: 2023-06-08 21:24:57

    Це не хвороба, в нашому розумінні, але холодова алергія може в деяких випадках довести до лікарні і серйозних проблем зі здоров’ям. Так що не варто думати, що потеплішає — і все пройде. Лікування холодової алергії треба починати при перших же підозрах. А краще — не доводити до неї, как передает Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Холодова алергія симптоми має наступні:

    1. Почервоніння шкіри на холоді, що не проходять після попадання з теплого приміщення тривалий час (більше півгодини).

    2. Висип та свербіж, які доходять до пухирів і ущільнень.

    3. Лущення шкіри.

    4. Набряки слизових оболонок, найбільше носа, на руках — потовщення пальців.

    5. Сльозоточивість очей і їх сухість.

    6. Ознаки застуди — кашель, постійне чхання.

    7. Головні болі і безперервний озноб.

    У деяких випадках симптоми холодової алергії виявляються не так яскраво. Роздратування шкіри списують на реакцію цитрусових, набряки і озноб — на звичайну застуду, головний біль на перевтому. Такі причини теж мають місце (крім цитрусових), але все ж застуда дещо відрізняється.

    Голова болить, шкіра свербить і червоніє. Невже алергія на мандарини? Ні, на холод!

    До речі, зайве вживання цитрусових в зимовий період на тлі холодової алергії здатне подвоїти страждання. Адже роздратування шкіри через фрукти і холод стане сильнішим, і людина не буде знати, що ж саме йому треба лікувати. Так що при перших же симптомах, перерахованих вище, перестаньте вживати цитрусові і почніть лікування холодової алергії.

    Причини, що викликають холодової алергії

    Всі причини холодової алергії можна охарактеризувати одним словом — холод. Вірніше сказати, його фізичний вплив на організм. Сам по собі холод алергеном не є. Він лише провокує організм, внаслідок чого і з’являються симптоми. Така реакція організму обумовлена ​​викидом значної кількості гістаміну, через що і починаються алергічні реакції.

    Причини холодової алергії пов’язані з впливом на організм низьких температур, як то:

    •холодна вода — і та, що людина випила, і та, в якій вона купається, мочить руки, коли миє посуд або робить прибирання,
    •холодна їжа, яка вживається в значних дозах, що найчастіше буває влітку, і тоді симптоми холодової алергії можуть бути спровоковані великою різницею температур,
    •загальний перепад температур, в разі, якщо людина з теплого приміщення виходить на холод і вітер легко одягненим; або ж багато часу проводить в неопалюваному приміщенні.
    Сьогоднішня медицина не може визначити схильність кого-небудь до цього виду алергії. Але перераховані вище причини можуть проявитися спонтанно і викликати одиничний випадок захворювання, а можуть стати постійним супутником.

    Як лікувати холодової алергії

    Якщо у вас з’явилася холодова алергія і симптоми її не викликають сумніву, приступайте до лікування негайно. Але для початку оцінить загальний стан свого здоров’я. Можливо, ваш організм ослаблений тривалим прийомом антибіотиків, або ви недавно перенесли важку хворобу.

    Холодова алергія може бути спадковою або набутою. З великою часткою ймовірності ви можете страждати від цієї напасті, якщо серед ваших рідних є такі алергіки. Зазвичай, холодова алергія у дітей передається від батьків. Хоча це далеко не факт.

    Як такого медикаментозного лікування немає. Головне — зміцнити свій імунітет. Адже здоровій людині і перепади температур, і інфекції не страшні, зрозуміло, якщо він дотримується запобіжних заходів і тепло одягається.

    Знати, як лікувати холодову алергію, буде незайвим кожному:

    1. Захищати шкіру від зовнішніх впливів — мазати обличчя і руки спеціальним кремом або жиром (хороший борсучий, але можна  використовувати масло персика і авокадо).

    2. Не забувати про рукавички і шарфи, наявність капюшона в верхньому одязі вітається.

    3. Холодова алергія і симптоми цього захворювання можуть бути значно полегшені поступовим легким загартовуванням, але лише в тому випадку, якщо вони не прийняли важку форму.

    4. Холодова алергія лікування в домашніх умовах рекомендує прийом антигістамінних препаратів в якості профілактичного заходу впливу.

    Холодова алергія у дітей — як лікувати

    Перш за все, дітей треба помірно загартовувати. Адже профілактичні заходи для запобігання застуди дадуть набагато більший і стійкий ефект, ніж найдорожчі ліки.

    Перевіряйте дітей на наявність в їх організмі паразитів. Такі «сусіди» сильно послаблюють імунітет, внаслідок чого дитина не може чинити опір інфекціям. Обов’язково захищайте шкіру малюка дитячим кремом для прогулянок, щоб не було переохолодження. Тепло одягайте його, але не в «сто одежинок із застібками». Малюк повинен вільно рухатися, щоб грати, а не стояти на морозі. Веселі ігри зі снігом не зашкодять, якщо після прогулянки він буде переодягнений в усі тепле і сухе.

    Холодова алергія у дітей може проявитися в надмірній сонливості, перепадах настрою, небажанням кудись виходити. Помітивши такі ознаки, потурбуйтеся і перевірте, чи немає у вашої дитини ще яких-небудь ознак.

    Для лікування дітей в домашніх умовах рекомендуємо наступне:

    1. По можливості скоротити прогулянки в холодну пору (мова не йде про похід в школу або дитсадок).

    2. Перед виходом на вулицю (за півгодини) дайте дитині зігріваючий напій.

    3. Привчіть його дихати тільки носом.

    4. Закапайте носик антигістамінними краплями.

    А найкраща відповідь на питання — як лікувати холодову алергію — звучить так: закаляйся, якщо хочеш бути здоровим. Міцний імунітет дасть відсіч будь-якій хворобі!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.