• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вправи для розвитку пам’яті

    Опубликовано: 2023-05-29 16:28:43

    Пам’ять – це різновид мозкової діяльності, яка призначена для зберігання, накопичення і відтворення різних даних. Але з віком багато хто помічає, що їх пам’ять слабшає і шукають способи тренування і розвитку пам’яті.

    Нерідко пам’ять піддається мимовільному, несвідомому тренуванню, людина здійснює вправи на розвиток пам’яті, наприклад зберігаючи в думці список майбутніх покупок в магазині, замість того щоб його записати, засвоюючи інформацію, розповідаючи комусь сюжет фільму, що вразив його, або книги.

    Способи розвитку пам’яті, які рекомендують психологи:

    1. Відмова від звичок, що називаються шкідливими (нікотин, алкоголь).
    2.Проведення на свіжому повітрі як мінімум години в день, що забезпечить отримання достатньої кількості кисню клітинами головного мозку.
    3.Зайняття спортом.
    4.Здоровий сон не менше 8 годин для повноцінного відновлення мозку. Правильне харчування, що включає продукти з високим вмістом корисних елементів ( кефір, йогурти, сир, яйця, печінка, жирна риба, овочі, фрукти, зелень).
    5.Вживання певних вітамінів ( З, В, Е, D, P), з їжею або у вигляді пігулок.
    6.Щоденне читання.
     

    Серед незвичайних, але дієвих способів вдосконалення пам’яті можна відмітити гру в асоціації, а ще читання і промовляння слів задом наперед. Приміром, дату можна легко запам’ятати, асоціюючи кожну її цифру з предметом, твариною і тому подібне, або з якою-небудь буквою, приміром з тією, з якої ця цифра розпочинається. А читання слів з кінця тренує утримування в пам’яті потрібної інформації.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.