• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія намагається вибудувати схему обходу санкцій через Євразійський економічний союз – ISW

    Опубликовано: 2023-05-29 14:00:15

    Кремль, зважаючи на все, намагається використати саміт Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) у Москві для організації схем обходу міжнародних санкцій. Такий висновок міститься у черговому зведенні американського Інституту дослідження війни (ISW).

    Аналітики наголошують, що на саміті ЄАЄС російський диктатор Володимир Путін закликав країни ЄАЕС "створювати технологічні спілки з третіми країнами" та "збільшити кількість спільних підприємств, що випускають продукцію під маркою "зроблено в ЄАЕС".

    Ці кроки дадуть Росії можливість, по-перше, налагодити постачання своєї промисловості "виробленими в ЄАЕС", а насправді імпортованими в обхід санкцій компонентами, які сама Росія виробляти не в змозі, і, по-друге, спробувати замаскувати російську продукцію, яка є під санкціями, вважають експерти.

    У зведенні наголошується також, що Москва, ймовірно, намагається переконати держави ЄАЕС та інші пострадянські країни допомогти їй обходити санкції через посилення їхньої взаємодії з Китаєм, Іраном та іншими країнами, які не підтримують  санкційний режим щодо Росії.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.