• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США планують оголосити про новий пакет допомоги Україні на $300 млн

    Опубликовано: 2023-05-29 09:40:25

    Сполучені Штати можуть оголосити про надання Україні чернової військової допомоги на суму до 300 мільйонів доларів, яка складається переважно з боєприпасів.

    Пакет може бути оголошений уже в п’ятницю або після святкових вихідних у День пам’яті в США (29 травня), повідомляє Reuters з посиланням на офіційні джерела.

    Очікується, що пакет міститиме більше керованих реактивних снарядів залпового вогню GMLRS для пускових установок HIMARS та боєприпасів, проте вартість і вміст пакету можуть змінитися в будь-який час до підписання президентом Джо Байденом.

    Необхідне озброєння швидше за все передадуть із запасів армії із запасів США, що не потребує схвалення Конгресу.

    У Пентагон все ще намагатися виправити облікову помилку, яка завищила вартість минулої допомоги. Міністерство оборони США переоцінило американське обладнання, надіслане в Україну, приблизно на 3 млрд доларів. Це може стати причиною надсилання більшої кількості зброї в Україну.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.