• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія купує у Швеції 246 бронемашин CV90 на 2,5 млрд євро

    Опубликовано: 2023-05-26 15:30:25

    Чехія уклала контракт зі Швецією на постачання 246 бойових машин піхоти CV90 з супутньою інфраструктурою на 59,7 млрд крон (близько 2,5 млрд євро). Про це заявив прем'єр-міністр країни Петр Фіала, пише Novinky.cz.

    Як повідомив Фіала, міждержавний контракт обговорює постачання 246 БМП CV90, 29 мобільних ремонтних майстерень та запчастини. Перші десять машин будуть доставлені до Чехії у 2026 році.

    За інформацією видання, насправді йдеться про два контракти, один із яких – двосторонній між Чехією та Швецією в особі шведської державної агенції з озброєння FMV, а інший – тристоронній договір купівлі-продажу між Чехією, FMV та виробником BAE Systems Hägglunds AB, який безпосередньо стосується придбання БМП CV90.

    Спочатку Чехія мала намір придбати 210 БМП і отримати опціон ще на 36 машин, проте замовлення було відразу збільшено на розмір опціону з міркувань якнайшвидшого зміцнення оборони та для зниження вартості, оскільки гарантована ціна на СV90 була дійсна тільки до кінця червня.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.