• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай попросив посольства прибрати символіку України через «пропаганду». Ірландія відмовилася

    Опубликовано: 2023-05-22 14:30:11

    Посольство Ірландії в Пекіні відмовилося прибирати символіку України з установи, незважаючи на заклики влади Китаю. Про це дипломатичне представництво повідомило у коментарі виданню The Journal.

    У посольстві заявили, що відповідно до позиції Ірландії щодо війни Росії проти України, відомство постійно розміщувало візуальні нагадування про агресію Москви.

    "З березня 2022 року для цієї мети використовується дошка оголошень на зовнішній стіні будівлі посольства. Плакат з логотипом посольства та написом "Ми разом з Україною" англійською та китайською мовами з українськими квітами як тло залишається на зовнішній стіні", — сказали ірландські дипломати.

    Раніше влада КНР звернулася до іноземних посольств у Пекіні із закликом прибрати зі своїх будівель плакати та інші знаки на підтримку України.

    У МЗС Китаю назвали такі дії "політичною пропагандою" та закликали посольства "уникати провокування конфліктів між державами", розіславши їм відповідні повідомлення 10 травня.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.