• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держдепартамент США не виключає визнання РФ державою-спонсором тероризму

    Опубликовано: 2023-05-18 10:40:03

    Державний секретар США Ентоні Блінкен допускає можливість визнання Росії державою-спонсором тероризму за скоєні злочини під час вторгнення в Україну.

    Про це Блінкен заявив під час слухань у Сенаті, пише CNN.

    Зазначається, що під час дискусії сенатор-республіканець Ліндсі Грем наполягав на необхідності проголошення Росії державою-спонсоркою тероризму.

    Він запитав Блінкена: "Ви ж ніколи не визнаєте Росію державою-спонсором тероризму, чи не так?"

    На це Блінкен швидко відповів: "Ніколи не кажи ніколи".

    Пізніше під час слухань Блінкен наголосив на санкціях , які США запровадили проти країни-агресора РФ.

    Зауважимо, американські конгресмени та українські чиновники неодноразово чинили тиск на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб вона визнала Росію державою-спонсором терору, але Білий дім не вживав таких дій через побоювання щодо небажаних наслідків.

    Раніше Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні, які "призвели до смертей незліченної кількості невинних чоловіків, жінок і дітей".

    Однак, за інформацією ЗМІ, Блінкен раніше побоювався ухвалення такого рішення. Він вважав, що проти країни-агресора РФ вже діють доволі жорсткі санкції, а цей статус не дозволить посилити тиск.

    Наразі в США працюють над тим, щоб визнати Росію "країною спонсором тероризму" так, щоб мінімізувати наслідки такого рішення. Зараз у Конгрессі США розробляється альтернативний законопроєкт.

    На початку цього року США офіційно визнали ПВК "Вагнер" транснаціональною злочинною організацією та запровадили проти неї санкції.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.