• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бельгія направить усі відсотки від заморожених російських активів на відновлення України

    Опубликовано: 2023-05-08 13:40:27

    Бельгія заморозила російські активи вартістю 180 млрд євро і планує направити всі отримані від них відсотки на відновлення України. Прем'єр-міністр країни Александр де Кроо заявив про це під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Гаазі, повідомляється на сайті бельгійського уряду.

    За словами де Кроо, у березні Бельгія вирішила спрямувати частину відсотків від податку на заморожені активи на підтримку України, але уряд країни хотів би використати для цього всі отримані відсотки.

    "Зараз ми досліджуємо, як можемо повністю використати доходи з цих російських активів на підтримку відбудови України. Бельгія готова відігравати провідну роль у цьому в Європейській комісії", – заявив прем’єр-міністр Бельгії.

    За даними Мінфіну країни, Бельгія заморозила російські активи загальною вартістю 58 млрд євро. Крім того, Бельгія заблокувала російські фінансові транзакції на 191 млрд євро.
     
    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.