• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз збільшить виробництво снарядів до 1 млн на рік. На це вже виділили 500 млн євро

    Опубликовано: 2023-05-04 13:20:04

    Єврокомісія 3 травня презентує план щодо збільшення виробництва боєприпасів до 1 млн на рік. Про це повідомляє Euractiv з посиланням на європейського комісара з питань внутрішнього ринку і оборонної промисловості Тьєррі Бретона.

    За словами Бретона, цей план є "безпрецендентним" і спрямованим на нарощування європейської обороноздатності.

    Він каже, що європейська оборонна промисловість має перейти в режим військової економіки, аби задовольнити безпекові потреби України та країн ЄС.

    "Сьогодні європейська промисловість не достатньо масштабна для того, аби задовольнити безпекові потреби України та наших країн-членів. Але вона має потенціал для цього", – сказав Бретон.

    Він переконаний, що протягом 12 місяців Європа зможе збільшити виробництво боєприпасів до 1 млн.

    На це 3 травня Єврокомісія виділила 500 млн євро із бюджету ЄС. Планується, що аналогічну суму нададуть країни-члени блоку.

    "Щоб підтримати Україну в дуже короткостроковій перспективі, ми повинні продовжувати забезпечувати її з наших запасів. Але нам також потрібно змінити пріоритети поточного виробництва та направити його в Україну як пріоритет", – сказав Бретон.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.