• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай уперше проголосував за резолюцію ООН, в якій РФ названо агресором

    Опубликовано: 2023-05-03 12:20:22

    Китай вперше підтримав резолюцію Генасамблеї ООН, в які Російську Федерацію назвали агресором. Йдеться про резолюцію про співпрацю Організації з Радою Європи.

    Про це повідомляє "Укрінформ".

    Документ ухвалюється щорічно. В редакції 2023 року, зокрема, йдеться про російську агресію проти України та Грузії.

    "Безпрецедентні виклики, які постали перед Європою після агресії Російської Федерації проти України, а до цього — проти Грузії, та припинення членства Російської Федерації в Раді Європи, потребують посилення співпраці між Організацією Об'єднаних Націй та Радою Європи, зокрема, з метою якнайшвидшого відновлення та підтримання миру і безпеки на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності будь-якої держави…", — підкреслюється в резолюції.

    Документ ухвалили 122 голосами "за". Зокрема, резолюцію підтримали Китай, Індія та Бразилія, які стверджують, що намагаються дотримуватися нейтралітету у питанні російсько-української війни. Проти проголосували п‘ять країн, а саме Росія, Білорусь, Нікарагуа, Сирія та Північна Корея.

    Постпред України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що РФ намагалася видалити згадку про агресію щодо України, але цього не сталося.

    Зауважимо, що в день голосування за резолюцію Президент України Володимир Зеленський провів переговори телефоном з лідером Китаю Сі Цзіньпіном вперше від початку повномасштабної війни. Хоча тривалий час розмову не могли організувати через певні складнощі.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.