• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боррель: ЄС буде співпрацювати з іншими країнами на основі їхнього ставлення до Росії та Китаю

    Опубликовано: 2023-04-26 16:30:39

    Євросоюз будуватиме відносини з іншими країнами на основі їхнього ставлення до Росії та Китаю. Про це заявив верховний дипломат ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі.

    За його словами, ЄС має співпрацювати з "набагато більшою кількістю третіх країн".

    Для цього, каже Боррель, потрібно боротися з російськими пропагандистськими наративами у країнах Азії, Африки, Латинської Америки.

    "Ми повинні піти далі і сформувати системний підхід до країн, які не дивляться на світ тими самими очима через ті самі окуляри, що й ми", — сказав він.

    На переконання Борреля, ця ініціатива породить "еру фрагментованого світу з двома різними екосистемами технологічного розвитку".

    На його думку, кожна з цих "екосистем" намагатиметься залучити до себе прихильників.

    "Є багато людей, які не хочуть ставати на той чи інший бік, проте вони мають зайняти позицію щодо війни (Росії проти України. – Ред.) і щодо зростаючої ролі Китаю у світі", – сказав Боррель.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.