• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Маляр розповіла, скількох військовослужбовців звільнили з російського полону з початку повномаштабної війни

    Опубликовано: 2023-04-18 11:20:36

    Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ГУР МОУ у співпраці з Офісом Президента від початку повномасштабного вторгнення повернули в Україну 2235 осіб.

    Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що обмін та поводження з військовополоненими - це ще один доказ цивілізованості Української держави навіть в умовах такої руйнівної війни.

    За її словами, Україна з 24 лютого 2022 року вперше з початку війни, тобто з 2014, організувала процес обміну та поводження з військовополоненими у повній відповідності до норм міжнародного права.

    Для цього, ще весною 2022 року були оперативно прийняті всі необхідні закони, постанови, накази та запущений новий ефективний цивілізований державний механізм обміну та поводження з військовополоненими.

    За її словами, процес обміну є відкритим і прозорин рівно на стільки, на скільки це дозволяє безпека. Маляр наголосила, що тема обміну потребує тиші заради безпеки наших військових, які знаходяться у ворожих місцях несвободи, тому сказати тут можна небагато.

    130 українських Оборонців вдалося визволити з російського полону на Великдень. Обмін полоненими відбувався впродовж останніх днів у декілька етапів.

    Нагадаємо, Україна 24 березня в односторонньому порядку передала Росії п’ятьох важкопоранених та важкохворих полонених окупантів, стан яких дозволяв транспортування.

    Росія у відповідь на це 3 квітня повернула Україні п’ятьох важкопоранених українців.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.