• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Казахстан розслідує участь громадян у війні в Україні: їм загрожує до дев'яти років тюрми

    Опубликовано: 2023-04-18 11:00:55

    Комітет національної безпеки Казахстану розслідує 10 кримінальних справ щодо участі громадян цієї країни у війні РФ проти України. Наразі невідомо, на чиєму боці вони воювали.

    Про це повідомило агентство КазТАГ.

    "КНБ розслідує десять кримінальних справ за фактами участі громадян Казахстану у військових діях на території України", - заявили у відомстві, відповідаючи на запит редакції КазТАГ.

    Зазначається, що інформація про фігурантів кримінальної справи та їх дії наразі невідома, адже дані досудового розслідування відповідно до  Кримінально-процесуального кодексу Казахстану не підлягають розголошенню.

    Наразі невідомо, на чиєму боці, чи України чи Росії, воювали громадяни Казахстану.

    Згідно з кримінальним кодексом Казахстану, за участь в іноземних збройних конфліктах передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 9 років.

    Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна не порушуватиме західні санкції проти Російської Федерації.

    Також він повідомив, що його країна не визнаватиме так звані "Л/ДНР".

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.